Home vorige niveau hoger volgende

de 2e Open Beekse Jeugd Badminton kampioenschappen

Eindelijk was het dan zover, de tweede editie van het open jeugd badminton toernooi van Hilvarenbeek.

De middag begon met een gezellige warming up in estafette. De kinderen moesten door hoepels kruipen, balancerend met shuttles op hun racket lopen, shuttles over het net heen slaan en natuurlijk zo hard mogelijk rennen.


Na de warming up ging iedereen enthousiast aan de slag met een paar oefeningen om wat slagen te oefenen. Het ging bij veel kinderen al best goed. Ook het vangen van de shuttles met een pylon zag er grappig uit. Kinderen rende over de baan in een poging de shuttles te vangen. Na nog wat meer spelletjes was het toch echt tijd om wedstrijden te gaan spelen, daar gaat het tenslotte toch ook allemaal om.


Er werden teams van twee spelers gemaakt en iedereen ging volledig voor de winst. Er werden spannende wedstrijden gespeeld met springende en rondrennende kinderen als gevolg.


Er waren 2 jonge dames die van iedereen wisten te winnen, maar dat kwam natuurlijk ook omdat zij echt op badminton zitten. Zij staan elke dinsdag in de Hispohal een shuttletje te slaan onder begeleiding van een aantal trainers die hen de fijne kneepjes van het badminton bij proberen te brengen.


We hebben het toernooi afgesloten met een spelletje rond het net. We willen alle deelnemers graag nogmaals danken voor deze fijne badmintonmiddag. Het was gezellig, leuk en boven alles lekker sportief. Mocht je nu enthousiast zijn geworden over het badmintonnen, kom dan gerust een keertje meespelen op dinsdagavond 19:00 uur in de Hispohal.

Klik op de de foto om alle foto’s te bekijken