Dirk van der Maas

In het jaar 2000 ben ik begonnen met het spelen van badminton bij onze vereniging BC Hilvarenbeek. Meteen had ik door dat dit een leuke sport is waar je al je energie bij kwijt kunt. Op dat moment was ik twaalf jaar oud.


Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is er veel gebeurd binnen de vereniging, mensen zijn gekomen andere mensen zijn weer gegaan maar de sportieve drang is altijd bij de vereniging gebleven. De drang om beter te worden, elke week weer dat stapje extra kunnen zetten om uiteindelijk toe te groeien naar de beste spelers binnen de vereniging.

Sinds 2004 ben ik actief als begeleider / trainer bij onze vereniging. Vanaf dat moment heb ik mezelf ingezet voor de jeugd van de vereniging. Wat is er nu mooier dan een groep enthousiaste kinderen een uur lang badminton les mogen geven. Spelenderwijs ging dat heel goed en in de oudere groepen wordt er steeds serieuzer getraind. Gaande weg worden alle slag en looptechnieken uitgelegd en verbeterd.


Na een jaartje er tussenuit te zijn geweest als begeleider heb ik me in 2013 met veel energie gestort in een trainerscursus. Deze cursus heb ik met veel enthousiasme en een goed resultaat afgesloten. In 2014 zal ik dan ook wederom training gaan geven bij onze vereniging, dit keer niet bij de jeugd maar bij de senioren.Persoonlijk ben ik een erg enthousiaste badmintonner die met veel energie elke dinsdagavond voluit gaat tijdens de wedstrijden en training. Met dit enthousiasme ga ik de overige senioren naar een hoger niveau tillen. De training is geschikt voor elke speler. Jong, oud, beginner of gevorderde speler, het maakt allemaal niet uit, het enige wat telt is inzet voor de volle 110%.


Naast het trainen is het sociale aspect binnen de vereniging sterk aanwezig. Men kan gewoon op een dinsdagavond binnen lopen om het badmintonnen eens uit te proberen. Na het badmintonnen maken we met zijn alle nog een praatje aan de bar om de avond gezellig af te sluiten.


Badminton is voor mij een complete sport waar je volop plezier uit kunt halen en je helemaal mee in het zweet kunt werken. Deze gedachte ga ik ook overbrengen tijdens de trainingen. Wat wil je dus nog meer?