bestuur historie clubnieuws lokatie jeugd Senioren g-badminton toernooien
Home Competitie Archief Sponsors

Wie zijn wij?

Badmintonclub Hilvarenbeek is een actieve vereniging voor jong en oud. Iedere dinsdagavond zijn tal van onze leden aanwezig in Sportcentrum De Hispohal, J.F. Kennedylaan 1 te Hilvarenbeek. Vaak denken mensen dat badminton een sport is voor op de camping die weinig inspanning vereist. Het tegendeel is waar: badminton als sport wordt vaak onderschat en in werkelijkheid ervaren als een actieve en vermoeiende sport. Een ideale manier dus om u eens een avondje flink uit te leven. Binnen onze vereniging wordt op verschillende niveaus gebadmintond, waardoor er voor ieder wat wils is. Daarnaast zijn we, zoals we zelf zeggen, ‘meer dan alleen een sportclub’. De kracht van onze vereniging zit hem in de hoge mate van sociaalheid en gezelligheid. Het gaat daarom voor de meeste leden niet alleen om een avond hard sporten, maar ook om het onderhouden van sociale contacten. Zo neemt een aantal leden na afloop in de sportkantine nog een afzakkertje.Zin om te badmintonnen?

Heb je interesse om bij onze vereniging te komen badmintonnen? Je kunt vrijblijvend twee avonden komen meespelen om te kijken of de sport iets voor je is. Meld je dan van tevoren even aan via: voorzitter@bchilvarenbeek.nl

De kosten ?

Klik voor details en uitleg hier

Huishoudelijk reglement Statuten Uitleg machtiging De spelregels

g-badminton

BC Hilvarenbeek biedt sinds 2009 de mogelijkheid van g-badminton voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de training is er naast een trainer altijd een gastvrouw aanwezig die de badmintonners ondersteunt en begeleidt.

Jeugd

Als je bij onze club komt badmintonnen, leer je spelenderwijs alle technieken en spelvormen van de badmintonsport. Dit gebeurt door een afwisselende training, waarbij je telkens persoonlijke tips krijgt van één van onze trainers.

Overige activiteiten en toernooien

Jaarlijks heeft Badmintonclub Hilvarenbeek tal van activiteiten op de agenda staan. Enkele voorbeelden voor de senioren:


Speelavond

De senioren spelen iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur. Hierbij worden in blokken van twintig minuten dubbel- en gemengd dubbelwedstrijden gespeeld, waarbij een inhangsysteem wordt gehanteerd. Zo krijgt iedereen telkens de mogelijkheid om met en tegen andere clubleden te spelen en kunt u elke 20 minuten komen en gaan waardoor u uw avond geheel zelf in kunt delen. Het is tevens mogelijk om training te volgen op ieder niveau.

Wat heb je nodig?

Om te kunnen komen badmintonnen bij onze vereniging heb je nodig: een badmintonracket (indien niet voorhanden is dit bij ons altijd aanwezig), eenvoudige vrijetijdskleding of sportkleding en sportschoenen (geen zwarte zolen). Voor shuttles wordt door de vereniging gezorgd.